Provecalska tomater
Dela tomaterna i halvor, droppa över olja.
Strö över oregano, vitlökspulver, salt och peppar.
Baka i 225 graders ugnsvärme ca 15 minuter.
Gratinerade tomater 4 port
8 st tomater
10 soltorkade tomater
2,5 dl brödsmulor av franskbröd
1 gul lök
1 msk kapris
2 kvistar persilja (finhackad)
3 kvistar färsk basilika (finhackad)
8 msk olivolja
salt
1-2 små torkade chilifrukter eller svartpeppar
ströbröd
Dela tomaterna i två delar, ta bort kärnhuset och låt tomaterna rinna av.
Värm upp 4 msk olivolja i en stekpanna och bryn det torra brödet tills de får färg.
Hacka soltorkade tomater i små bitar.
Finhacka löken och fräs den mjukt i stekpanna i 2 msk olivolja
Tillsätt soltorkade tomater, persilja och basilika. Blanda resten av ingredienserna och peppra.
Fyll tomathalvorna med blandningen och ställ dem i en ugnssäker form.
Strö på ströbröd och ringla över olivolja.
Gratinera i ugnen 225 grader i 15 – 20 min. Låt svalna några minuter.