Omelett med svampstuvning

image_print


Omelett, svampstuvning och äggröra

OMELETT (Fransk omelett)

3 ägg
lite salt och peppar

Vispa ihop ägg, salt och peppar med gaffel. Smält smör och ringla i olja i en stekpanna. Häll i omelettsmeten. Grädda på lagom värme 3 – 4 minuter.

Olika serveringstips:

  1. Lägg på riven ost som en rand på mitten, vänd försiktigt 1/3 över osten, och en gång till. Flytta omeletten på en tallrik.
  2. Servera omeletten med svampstuvning eller räkstuvning.
  3. Lägg på riven ost, gravad lax och dill.
  4. Tomater och fetaost.

Champinjonstuvning

1 burk skivade champinjoner eller några färska
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl svampspad, mjölk eller grädde
kinesisk soja eller kantarellfond
peppar
ev. salt

Fräs den skivade svampen i smöret. Strö över mjöl, rör om och späd med vätska.
Koka i 10 min. Smaksätt soja eller fond, peppar och eventuellt salt.

Äggröra 2 port

4 ägg
0,5 dl grädde
salt o peppar
1 tsk smör

Vispa sönder äggen och rör i grädden. Salta och peppra
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, häll i äggröran och rör med träslev hela tiden på låg temperatur tills äggröran tjocknar.
Äggröran kan även tillagas i vattenbad.
Obs! Serveras direkt