Ratatouille med halloumi 2 port
Sås:
olivolja
1/2 lök
1 st vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
2 dl passerade tomater
1 dl vatten
150 g squash
150 g aubergine
50 g paprika
1 pkt halloumi
Basilika till garnering
Börja med såsen.
Hacka löken och riv vitlöken, som fräses i olivolja.
Tillsätt passerade tomaterna och vattnet.
Krydda med spiskummim, timjan och paprikapulver.
Salta och peppra.
Låt sjuda 10 minuter.
Skär grönsakerna i grova bitar och flytta över i en ugnssäker form.
Häll såsen över grönsakerna. Ugnsbaka i 225 grader 35 minuter.
Ta ut formen ur ugnen. Skiva halloumin i 4 delar och lägg på.
Fortsätt att ugnstekas ca 10 – 15 minuter eller tills halloumin fått färg.
Servera gott bröd eller ris till.
Vegan, tillsätt bönor eller tofu istället för halloumi.